074 – 29 19 155

Industriestraat 11 – Borne

Volg Bucon

gespecialiseerd in het leveren en aanbrengen van dak- en wandbeplating voor gebouwen
Bucon maakt uw pand tot in detail af
Meer informatie
dak- en wandbeplating voor bedrijfsgebouwen, opslagloodsen, stallen, winkels en kantoorpanden
Duurzame coatingen in een scala aan kleuren
Meer informatie
leveren en aanbrengen van dak- en wandbeplating voor zowel nieuwbouw als renovatie
Totaalprojecten voor zowel aannemer als particulier
Meer informatie

Zetwerk

Zetwerk wordt gebruikt voor de afwerking van zowel wand- als dakbeplatingen. Dit zorgt voor eenzijdigheid wat nodig is voor een mooi resultaat.

 

Afhankelijk van het type paneel en systeem en afhankelijk van type en vorm gebouw kunnen aansluitingen en detailleringen worden uitgevoerd met geprefabriceerde elementen of met zetwerk. Bij de toepassing van zetwerk sluit de wijze van detaillering aan op die bij opbouwconstructies.

 

Gelijksoortige aansluitingen zullen, indien mogelijk, op een gelijkende wijze worden afgewerkt. Aansluitingen van dagkanten op dorpels worden afgewerkt door ter plaatse de dorpels in te knippen en om te zetten. Met nadruk worden deze dus niet afgekit. Zetwerk wordt afwaterend gemonteerd (n.v.t. op getoogd zetwerk).

 

Het wordt sterk aanbevolen (zicht)vlakken van zetwerk toe te passen die niet breder zijn dan 250x de materiaaldikte. Voor zover coil-coated materiaal beschikbaar, is de minimale dikte van stalen zetwerk 0.7 mm en van aluminium zetwerk 1,0 mm.

 

Kleurverschillen in zetwerk zijn evenals bij beplating te minimaliseren door materiaal te gebruiken dat uit een en dezelfde productiecharge als de platen/panelen komen. In voorkomende gevallen is dit niet mogelijk omdat de materiaaldikten verschillen met name tussen beplating en zetwerk. Bij de montage van zetwerk met een metallic-coating wordt rekening gehouden met de vleug van de coating.

 

De toegepaste metalen zijn relatief dun. Dit kan effect hebben op het te verwachten esthetische resultaat. Zo zal de strakheid van het zetwerk niet dat van geëxtrudeerde elementen kunnen evenaren.

 

Detail- en principeoplossingen worden projectmatig ontwikkeld in nauw overleg tussen opdrachtgever en Bucon. Hierbij geldt dat er dikwijls een afweging gemaakt zal moeten worden tussen technische kwaliteiten, esthetische kwaliteiten, uitvoeringsaspecten en kosten. dan wel in de praktijk gangbare oplossingen.

Specifieke vragen over een product?

 

Bucon Borne B.V. is hét bedrijf voor het leveren, aanbrengen en afwerken van uw wand- en dakbeplatingen. Omdat ons team gespecialiseerd is op één vakgebied is de kwaliteit van hoog niveau.n de afstand spant/spant (meestal ca. 5,0 m) en dragen de belastingen op de gevelconstructie over op de betreffende kolommen. De binnendozen vormen tevens een nagenoeg vlakke binnenafwerking en de drager voor de isolatie die in en/of vóór de dozen wordt aangebracht.