Laat uw golfplaten professioneel monteren - Bucon.nl

Altijd sneller met geïsoleerde dakpanelen

Golfplaten zijn de perfecte dakbedekking voor wie snelheid in bouwen belangrijk is. Ze zijn een snelle en makkelijke oplossing voor zelfbouwers én bouwondernemers. Als bouwbedrijf garandeert u dankzij onze golfplaten uw klanten een snelle, efficiënte en elegante afwerking van hun loods of magazijn. Bijkomend voordeel is dat, door het feit dat hun pand sneller waterdicht is, ook de afwerking binnen in een verhoogd tempo kan worden gerealiseerd. Een derde voordeel betreft de prijs, die door minder nodige werkuren en personeel beduidend lager ligt. Ook zelfbouwers en renoveerders werken aanzienlijk sneller met deze methode. Dat begint al bij het bestellen, dat dankzij onze webshop, waar u trouwens niet alleen de platen zelf maar ook de nodige toebehoren kunt kiezen, en korte levertijd sowieso tijdbesparend werkt. Daarbij zijn golfplaten de ideale oplossing voor het leggen of renoveren van daken voor onder meer een tuinhuisje of garage. Wist u trouwens dat, in tegenstelling tot wat de naam laat vermoeden, moderne golfplaten ook verkrijgbaar zijn in een industriële, strakke look? Vraag er naar bij onze specialisten!

Golfplaten bestellen: wat heb ik nodig?

Meet om te beginnen de helling van uw dak, deze moet minstens 5° zijn. Golfplaten worden altijd op een perfect gladde en egale basis gelegd. Voor deze basis kunt u kiezen tussen het werken met houten, betonnen of stalen spanten. Indien u uw dak wil isoleren, heeft u daarbij verder een onderdak, tengellatten en isolatie nodig.

Golfplaten monteren: hoe doe ik dat?

De eerste stap: leg de platen op de gewenste manier

De makkelijkste methode is de klassieke, waarbij u uw golfplaten tegen de overheersende windrichting in plaatst. Begin in de rechter- of linkerbenedenhoek van het dak en leg de golfplaten in verband en met overlappingen, in loodrechte, verticale rijen tot aan de nok. Let er daarbij wel op dat platen altijd samenkomen op een steunbalk. Indien de afmetingen van de platen niet overeenstemmen met de breedte van uw dak, gebruikt u langs de rand zogenaamde pasplaten. Om een afdoende en stevige bevestiging te garanderen, moet de breedte hiervan altijd minimaal drie golven bedragen. Daar waar verschillende platen samenkomen, schuint u de overlappende hoeken af. Zo voorkomt u dat er vier dikten boven elkaar komen te liggen.

Golfplaten bevestigen

Voor het bevestigen van de golfplaten in de gordingen of spanten, gebruikt u zelf borende, liefst roestvrijstalen, haak- of schroefbouten. Schroef deze minstens 25 mm diep en maak het boorgat iets groter dan de schacht van de haak- of schroefbout, platen moeten immers kunnen bewegen. Let er wel op dat u het boorgat ook niet té groot maakt. Het moet immers nog wel voldoende afgedicht worden door de dichtingsring van de bout.

Tip bij het leggen en bevestigen van golfplaten

Wanneer uw dak al een stuk gelegd is moet u letterlijk hogerop. Draag er al doende zorg voor nooit rechtstreeks op uw golfplaten te lopen. U vermijdt dit door een ladder of planken over uw platen te leggen. Zo kunt u overal bij zonder uw golfplaten te beschadigen. Draag ook altijd een stofmasker en een veiligheidsbril en vergeet bij een hoog dak ook uw veiligheidsgordel niet.