Dakisolatieplaten? Geïsoleerde dakplaten van kwaliteit

Dakisolatieplaten, een energiek weetje

Zijn uw dakplaten al geisoleerd of wilt u graag isolerdende dakplaten laten monteren? Wist u dat dakplaten met isolatie, ook wel geisoleerde dakplaten genoemd, een belangrijke rol speelt als het gaat om energieverspilling? Zo’n 50 tot 65% van de warmte gaat verloren langs een niet geisoleerd dak of niet geisoleerde dakplaten. Tel daar nog bij dat warmte per definitie stijgt en u weet meteen waarom het isoleren van uw dak, wat gebeurt met dakisolatieplaten, u gegarandeerd van een aanzienlijke besparing.

Dat isoleren hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dit kan eenvoudig met geisoleerde platen. Dankzij dakisolatieplaten is uw dak eenvoudig en snel geïsoleerd. Om een (plat) dak optimaal te isoleren en tegelijkertijd de vorming van condens te voorkomen, beschikken onze dakplaten daarenboven over een hoge dampdichtheid. Dat ze daarbij ook nog eens brandwerend kunnen zijn, is een belangrijke extra troef. Voor u als bouwondernemer betekent dit dat u uw klanten een perfect geïsoleerd dak kunt aanbieden tegen een zeer scherpe prijs voor isolatie dakplaten en dit dan ook nog eens binnen de kortst mogelijke opleveringstermijn gerealiseerd kan worden door middel van onze isolatie dakplaten. Dak isolatieplaten zijn een aanwinst voor een woning of gebouw.

Geïsoleerde dakplaat, een oplossing voor nieuwbouw en renovatie

Dakisolatiepanelen zijn de perfecte oplossing voor het isoleren van een bestaand dak. Daarnaast kunnen geisoleerde dakpanelen ook erg geschikt om een plat dak isoleren, ook wel plat dak isolatie genoemd, mogelijk te maken. Dankzij de geringe dikte van dakisolatieplaten, kunnen zij in de meeste gevallen worden geplaatst zonder aanpassingswerken aan kepers of dakgoten. Van belang is, dat deze gecomprimeerde afmeting totaal geen afbreuk doet aan de hoge isolatiewaarde. Diezelfde afmeting maakt ook dat deze isolatie dakplaten meestal boven de bestaande constructie kan worden geplaatst. Door de prefabricage kunnen de geisoleerde dakplaten snel worden aangebracht, zodat u tijd en geld bespaart.

Isolatieplaten plat dak en hellend dak

Dakisolatieplaten kunnen worden gebruikt bij alle mogelijke soorten daken. Hierbij kunt u denken aan de isolatie van een plat dak, maar ook een hellend dak. Zo hebben wij een geisoleerde dakplaat voorradig dat uitstekend voldoet voor gebouwen waarbij hoge eisen gesteld worden aan esthetica en die geplaatst kunnen worden op daken met een kleine hellingsgraad die uiteraard dient als een geïsoleerde dakplaat. Deze isolatie dakplaten met een extreem hoge isolatiewaarde is tegelijkertijd heel dun, zodat het architecten de grootst mogelijke vrijheid in design geeft. Specifiek voor platte daken vermelden we hier graag dat onze dakisolatieplaten niet alleen thermisch isolerend maar ook geluidswerend zijn, een plat dak isoleren is zo erg gewillig. Zo wordt uw woning of die van uw klant, niet alleen warm maar tegelijkertijd ook heerlijk rustig door de plat dak isolatieplaten. Nog meer design vindt u in onze speciaal ontworpen geisoleerde dakplaten die u toelaten ook holle en zelfs bolle daken te isoleren met behulp van dakplaten, wat trouwens een unieke toepassing mag genoemd worden in de wereld van de dakisolatie. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden voor de plat dak isolatieplaten en de prijzen van geisoleerde dakplaten.

Geïsoleerde dakplaten in ieders smaak

Over smaken en kleuren van een dakplaat met isolatie valt niet te twisten. Dat weten wij bij Bucon maar al te goed. Daarom geven wij u de mogelijkheid uw klanten de keuze te bieden tussen een keur aan uitvoeringen en kleuren. Dit gamma gaat van een volledig vlakke afwerking met onzichtbare bevestiging, ideaal voor een strak en modern design, tot een platendak dat er uitziet als een traditioneel pannendak. Dit laatste wordt trouwens veel gekozen door bouwers die er voor kiezen een klassieke bouwstijl en kwaliteitsvolle afwerking. Voor nostalgische bouwers of renoveerders hebben we zelfs een uitvoering die speciaal ontworpen werd met in het achterhoofd de wensen van de agrarische sector, compleet met een sinusvormige buitenschaal. Deze uitvoering wordt ook veel gekozen door openbare besturen of verenigingen die hun oude dak met asbest golfplaten willen saneren en vervangen door een hedendaags, gezond en efficiënt systeem, maar daarbij wel vasthouden aan hun traditionele look and feel. Deze esthetische toepassing kan worden gebruikt vanaf een dakhelling van 4° en heeft net zoals de traditionele golfplaten monteren, een zichtbare bevestiging. Wie het ook binnenin liever wat strakker wil, kan dan weer kiezen voor een op maat geleverd dak met een licht geprofileerde binnenafwerking, die door haar hoge weerkaatsing in sommige gevallen het monteren van extra verlichting zelfs overbodig maakt. Deze metalen platen zijn trouwens ook leverbaar met een speciale coating die corrosie tegengaat.

Isolatieplaten dak? Speciaal voor snelle bouwers

Werken met dakisolatieplaten is snel en efficiënt werken en u kunt er ook een plat dak mee isoleren. Plat dak isoleren? Wat zijn de voordelen?

Als doe-het-zelver kunt u dankzij de levering in één keer en snelle montage (met dank aan de bijgeleverde instructies en benodigdheden) binnen de kortste keren uw dak renoveren en en door het gebruik van dakisolatieplaten uw dak isoleren.

Als architect biedt het gebruik van dakisolatieplaten, zeker wanneer u kiest voor een van de speciaal daarvoor ontworpen geisoleerde platen, u een ongezien voordeel en artistieke vrijheid in ontwerp. Zo presenteert u binnen de kortste keren uw klanten een perfect ontwerp, zonder hinder van praktische overwegingen.

Als bouwbedrijf adviseert u uw klanten. Als bouwondernemer biedt u uw klanten uiteraard dezelfde voordelen, met daar bovenop een uiterst scherpe prijs. Vragen vanuit de klant zijn dan ook vaak: 'Wat is de prijs van geisoleerde dakplaten?" Voor een nieuwbouw heeft het gebruik van isolerende dakplaten het grote vanzelfsprekende voordeel dat het dak zelf sneller gereed is en er dus eerder energie wordt bespaard met een dakplaat met isolatie. Hierdoor wordt het hele project in een vroeger stadium van het bouwproces waterdicht, waardoor dan weer sneller met de bijkomende werken binnenin en de afwerking kan worden begonnen. Door deze snelle manier van werken en dan ook nog eens met minder personeel, kunt u als bouwfirma uw klanten een scherpe prijs voor geisoleerde dakplaten en korte oplevertijd garanderen. En dit terwijl deze manier van werken u de ruimte geeft om op jaarbasis nog meer projecten uit te voeren. Met andere woorden: het kopen en plaatsen van dakisolatieplaten genereert niet alleen financiële en energiewinst, maar ook tevredenheid bij alle bij het bouwproces betrokken partijen. Deze tevredenheid zal nog toenemen wanneer uw kanten zich na verloop van tijd realiseren dat hun met isolatie dakplaten een plat dak kan isoleren en veel minder slijtage of gebreken vertoont dan een klassiek dak. En dat levert dan weer extra reclame op en tevreden klanten.

Isolatie dakplaten prijzen en te koop

Een veel voorkomende vraag is waar zijn geisoleerde dakplaten te koop of de prijzen van geisoleerde dakplaten. Dakplaten isolatie prijzen is een som wat moeilijk in te schatten is. Dit komt omdat je bij isolerende dakplaten te maken hebt met verschillende factoren. Hierbij kunt u denken aan de oppervlakte van de woning of het gebouw, maar ook het type geisoleerde dakplaat. Bij ons kunt u gerust vrijblijvend geisoleerde dakplaten prijs opvragen. Echter is het atlijd een hele zoektocht naar de juiste isolatieplaten voor het dak. Daarnaast speelt bij de geisoleerde dakplaten de prijs ook een doorslaggevende rol om je dak wel of niet te isoleren met dakisolatieplaten. Op geisoleerde platen voor het dak staat uiteraard een terugverdien periode. Dit komt doordat u met de isolerende dakplaten minder energie verbruikt en u dus bespaart op uw energie kosten. Daarnaast gaan de dakplaten met isolatie erg lang mee door de duurzaamheid van het product. 

Dakisolatieplaten hebben vele voordelen waarvan enkele hierboven al zijn benoemd. Om u een totaal overzicht te geven van de mogelijkheden van dakplaten met isolatie hebben wij het hieronder nog even voor u op een rijtje gezet. 

Isolatieplaten voor uw dak zorgen niet alleen voor een hoger wooncomfort doordat de warmte de ruimte niet zal verlaten, uiteindelijk zal dit ook terug te zien in de stookkosten dus door geisoleerde platen zorgt u voor een lagere energierekening. Daarnaast zorgt u ervoor dat uw woning of het pand waar de isolatieplaten op het dak worden gemonteerd een extra woonomgeving gecreëerd zal worden. Daarnaast zijn dakplaten met isolatie eenvoudig te realiseren. Isolatieplaten voor het dak zijn voor zowel nieuwbouwwoningen en nieuwbouwpanden als voor renovatiewoningen en renovatiepanden eenvoudig te realiseren. Daarnaast is de isolatie van een plat dak net zo eenvoudig als geisoleerde dakplaten voor een hellend dak. Daarnaast zijn de dakisolatieplaten van Bucon erg duurzaam en brandveilig. De dakplaten met isolatie van Bucon zijn te verkrijgen in verschillende afmetingen en kleuren. 

Wilt u weten wat dakplaten geisoleerd voor u kunnen betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons om om onze isolatie dakplaten prijzen te verkrijgen of bestel in onze webshop. 

Bekijk ook onze geïsoleerde dakpanelensandwich dakplaten en sandwichpanelen voor een wand.