Aluminium dakplaten van een uitstekende kwaliteit - Bucon.nl

Aluminium dakbedekking van Bucon

Aluminium dakbedekking is een absolute aanrader wanneer u een pand of woning wil renoveren. Enerzijds omwille van het milieuvriendelijke karakter, anderzijds omwille van de lage prijs, de hoge stijfheid en het grote gebruiksgemak. Bucon heeft aluminium dakplaten in verschillende maten en met diverse profielen. Er is een mogelijkheid om ze te gebruiken in een geïsoleerde vorm, maar dat hoeft uiteraard niet. Bent u nog niet helemaal zeker van uw keuze voor aluminium, dan legt een van onze vakmensen u graag uit wat de voordelen zijn van het materiaal voor uw project.

De kenmerken van aluminium dakbedekking van Bucon

Steeds meer speelt de invloed van de mens op het milieu een rol binnen de bouwwereld. We streven naar het gebruik van materialen die een lage impact hebben op het milieu en die bij voorkeur niet uitputbaar zijn. Aluminium is een van die materialen die hierdoor enorm aan populariteit heeft gewonnen. Onze aardkorst bestaat uit 8% aluminium en dit is niet plaatsgebonden zoals dat bijvoorbeeld wel het geval is met olie. Hierdoor is het materiaal goedkoper en makkelijk te verkrijgen. Omdat het daarnaast ook nog eens prima eigenschappen heeft op gebied van stijfheid en bewerkbaarheid is het ideaal om te gebruiken voor het vervaardigen van dakplaten. Aluminium dakplaten kunnen in verschillende profielen verkregen worden. Afhankelijk van het gekozen profiel krijgt u een andere uitstraling en andere mogelijkheden op gebied van isolatie.  Ook de prijs laat zich deels beïnvloeden door het profiel en de afwerking van de dakplaten.

Wilt u dakplaten die geluid- en warmte-isolerend zijn, dan is aluminium eveneens een goede keuze. Het materiaal kan bijvoorbeeld toegepast worden bij sandwichplaten. Dit zijn dakplaten die uit drie lagen bestaan en waarvan de kern uit isolerend materiaal bestaat. Een van de twee andere platen kan eventueel van perforatie voorzien worden voor extra geluidabsorptie. Voor u een definitieve beslissing neemt omtrent de dakplaten die u wilt gebruiken, loont het om een afspraak te maken met een vakman van Bucon. Hij kan u van advies op maat voorzien en samen met u het project in al zijn facetten bekijken. Wanneer u Bucon bij het gehele project betrekt, bent u verzekerd van een professionele afhandeling van begin tot einde. Wij verzorgen dakplaten die reeds op maat gezaagd zijn, een snelle en efficiënte montage en een afwerking tot in het kleinste detail. Wilt u een bepaalde kleur of stijl voor uw dakplaten, dan kan dit door middel van een coating verzorgd worden.

De voordelen van aluminium dakbedekking bij Bucon 

  • Aluminium is een licht materiaal en daardoor gemakkelijk te bewerken
  • Aluminium dakplaten kunnen snel en efficiënt gemonteerd worden
  • U kunt rekenen op een scherpe prijs, hoogwaardige materialen en professionele dienstverlening
  • Bucon heeft een jarenlange ervaring en vakkennis op het gebied van aluminium dakplaten
  • Aluminium is een milieuvriendelijk materiaal 

Vraag nu uw offerte aan

Benieuwd welke voordelen Bucon u kan bieden op gebied van dakplaten of wandplaten in aluminium? Vraag vrijblijvend advies of een offerte. Afhankelijk van uw project kunt u ervoor kiezen de montage door Bucon te laten uitvoeren of zelf te doen en de platen bij ons aan te schaffen.